Teoriprøven

Å ha tatt en test på forhånd kan være svært nyttig når du sitter der og skal besvare riktig på teoriprøven. Enten du sier teoriprøve, teoritest, teoritentamen eller teorieksamen bil har vi gratis quiz tester for deg.

Våre gratis teoriprøver dekker alle temaene som er beskrevet i læreplanen og de er laget på samme måte som teoriprøvene hos Statens Vegvesen.

Teoriprøven tas på en av de offentlige trafikkstasjonene. Man trenger ikke bestille time på forhånd, men før du skal ta teoriprøven, må du søke om førerkort.

Når søknaden din er registrert, kan du ta teoriprøven. Du kan også fylle ut et søknadsskjema på papir, og sende den til Statens Vegvesen.

Fakta om teoriprøven

  • 45 oppgaver
  • Minst 85% riktig
  • Mak 90 minutt
  • Den koster 560 kr
  • 2 uker karantene ved stryk

Tips til teoriprøven

  • Vi har et stort utvalg av gratis teoritester som er laget på samme måte som teoriprøvene hos Statens Vegvesen. Øvelse gjør mester

 Ved oppmøte på trafikkstasjonen må du vise gyldig legitimasjon og betale for teoriprøven. Det er viktig å være bevist på at noen trafikkstasjoner kan ha begrensede åpningstider for teoriprøver. I eksamenslokalet for teoritesten besvarer du oppgavene på en pc, hvor du får resultatet med en gang du har levert.

Når du har bestått teoriprøven kan du ta oppkjøring dersom all opplæring er gjennomført og registrert i systemet for Statens Vegvesen. Du kan sjekke hvor langt du har kommet i opplæringen her. Du må klare oppkjøring innen 3 år etter bestått teoriprøve.

 
Kilde Statens Vegvesen

1467245249_office-03